12. DOKUart 2017.

12. DOKUart 2017.

12. DOKUart 2017.

12. DOKUart Međunarodni festival dokumentarnog filma u Bjelovaru se održava od 30. rujna do 6. listopada 2017. U glavnom festivalskom programu u 7 dana bit će prikazano 7 domaćih i inozemnih filmova, po izboru selektorice Rade Šešić. Bjelovarčanka je to koja živi i radi u Nizozemskoj, dokumentaristica i ugledna suradnica mnogih festivala dokumentarnog filma (IDFA Amsterdam, IFFR Rotterdam, SFF Sarajevo, Mumbai, Krakow, Zagreb...)

Festival donosi 3 hrvatske premijere, a otvara ga jedna od njih, nizozemski film "Djeca gospođice Kiet", uglednog redateljskog para Petera Latastera i Petre Czisch Lataster, koji će biti i gosti festivala Također, premijerno će biti prikazani i filmovi "Biti učitelj", mladog njemačkog redatelja Jakoba Schmidta i Korida Siniše Vidovića, čije prikazivanje podupiru Goethe Institut i Austrijski kulturni forum.

Organizator je Udruga za promicanje kulture DOKUart, a festival se održava uz pokroviteljstvo Grada Bjelovara, potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, te podršku Hrvatskog filmskog saveza.

Festival ima i bogat popratni program. Osim posebnih projekcija u malom, intimnom kinu DOKUbusu, kao i projekcija u alternativnim prostorima, uoči, za vrijeme i nakon festivala, DOKUart tradicionalno gostuje i na selu. Ovaj put u Općini Veliki Grđevac. Također, dio programa, po završetku festivala prikazujemo i u HFS-ovu kinu Tuškanac u Zagrebu.

Sastavni dio festivala je i Mali DOKUart, koji već 10. godinu nagrađuje dokumentarne filmove osnovnoškolaca, DOKUradionica za osnovnoškolce s uglednim predavačima Damirom Čučićem i Borisom Poljakom, predavanja uglednih dokumentarista, projekcije za bjelovarske osnovce i srednjoškolce...

12.godinu ustrajnog rada na očuvanju publike DOKUart nastavlja u kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru, gdje festivalska publika može uživati u filmovima, u idealnim uvjetima digitalne kino dvorane.

Preuzmi dokument:

12dokuart.pdf   (3.74 MB)
 

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

12. DOKUart 2017.
12. DOKUart 2017.
  Manifestacije - Sve