14. DOKUart, Festival dokumentarnog filma

14. DOKUart, Festival dokumentarnog filma

14. DOKUart, Festival dokumentarnog filma

Do 14. izdanja DOKUart-a, Festivala dokumentarnog filma, koji i ove godine organizira Udruga za promicanje kulture DOKUart iz Bjelovara ostalo je još manje od mjesec dana. Festival se i ove godine održava u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru i to od subote, 5. pa do petka, 11. listopada ove godine. Selektorica festivala, Rada Šešić i ove je godine pripremila aktualan, relevantan i uzbudljiv program.

U sklopu 14. DOKUart-a na programu će biti ukupno 11 filmova, od čega tri hrvatske premijere. I ove godine će DOKUart gostovati u zagrebačkom kinu Tuškanac, a u Bjelovaru će se predstaviti i Rijeka 2020, projekt Europske prijestolnice kulture i tamošnje Art kino Croatia. Dolazak u Bjelovar već su potvrdili brojni autori i protagonisti filmova koji će se prikazati u sklopu festivala.

Program u subotu, 5. listopada s početkom u 19.30 sati otvara dokumentarni film "Lake lekcije" mlade mađarske dokumentaristice Dorottye Zurbó u kojem nas uvodi u svijet imigrantice iz Somalije koja se navikava na život u Mađarskoj. U Bjelovaru će hrvatska publika prvi put moći pogledati dokumentarne filmove "Bezuvjetna ljubav", Poljaka Rafala Lysaka, "Bilo jednom u Šangaju" snimljen u njemačko - azerbajdžanskoj koprodukciji koji je režirala Leyli Gafarova, te austrijski film "Moji očevi, moja majka i ja" Paula - Juliena Roberta. Bjelovarska publika imat će priliku pogledati i posljednji, višestruko nagrađivani film hrvatskog dokumentarista Gorana Devića "Na vodi", a nakon što je prije nekoliko godina u sklopu programa "Work in Progress" na DOKUartu predstavila svoj film u nastanku, Marija Ratković Vidaković vraća se u Bjelovar s dokumentarcem "Ikea for YU" koji je snimila zajedno s Dinkom Radonić.

Istodobno s Festivalom dokumentarnog filma, u Bjelovaru se održava i 12. izdanje Malog DOKUarta, nacionalnog natječaja za najbolji dokumentarni film osnovnoškolaca s radionicom. Na natječaj je  pristiglo četrdesetak dokumentarnih filmova osnovnoškolskih filmskih družina iz cijele Hrvatske. Najbolji filmovi osnovnoškolaca i ove će godine biti nagrađeni, a za učenike je i ovaj puta organizirana radionica koju će voditi Damir Čučić i Boris Poljak. Partneri DOKUarta i ove su godine Grad Bjelovar, Hrvatski audiovizualni centar te Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a i ove godine ga podržavaju njemački Goethe Institut i Austrijski kulturni centar. Prodaja ulaznica za festival počinje u petak, 27. rujna i to na blagajni Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru u vremenu od 10 do 13 sati. Pojedinačne ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 20 kuna, dok festivalska ulaznica za svih sedam večeri festivala iznosi 140 kuna, a svaki kupac na poklon će dobiti festivalsku majicu.

Preuzmi dokument:

plakat_i_program_dokuart_2019-1.pdf   (7.25 MB)
 

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

Plakat i program DOKUart 2019
Plakat i program DOKUart 2019
  Manifestacije - Sve