16. Međunarodni tjedan udaraljkaša – IPEW 2019.

16. Međunarodni tjedan udaraljkaša – IPEW 2019.

16. Međunarodni tjedan udaraljkaša – IPEW 2019.

16. Međunarodni tjedan udaraljkaša
International percussion ensemble week – IPEW 2019

16. – 19. siječnja 2019. Bjelovar, Zagreb

Ovogodišnji koncert otvaranja IPEW19, u znaku je obilježavanja tridesete obljetnice početka rada studija udaraljki na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Počevši od siječnja 2019. godine udruženi ansambli Muzičke akademije će kroz nekoliko nastupa izvesti koncertne programe sastavljene od djela hrvatskih skladatelja u kojima udaraljke igraju vodeću ulogu. Točnije, riječ je o biNgbang - udaraljkaškom ansamblu Muzičke akademije koji je proteklih desetljeća kao domicilni IPEW festivalski ansambl bio domaćin mnogim inozemnim gostujućim solistima.

Uz dugogodišnji staž u organiziranju IPEW festivala od njegovih početaka davne 2000. godine, Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar je također zaslužna što bjelovarska glazbena pozornica kontinuirano doprinosi razvoju i visokoj kvaliteti udaraljkaške umjetnosti u Hrvatskoj kroz brojne praizvedbe, ne samo domaćih, djela za udaraljke. Primjerice, čak su dvije kompozicije s programa otvaranja IPEW19 praizvedene u Bjelovaru - PER OMNIA 2008. i NO BUSINESS 2011. godine sa zborom glazbene škole koji je za te prigode pripremio također dugogodišnji suradnik IPEWa prof. Ivan Mihajlović.

U izvođačkom aparatu, najbrojnijem do sada, sudjeluju ASMANGU – Ansambl Studenata Muzičke Akademije (za) Novu GlazbU, Gudački komorni orkestar, Zbor Muzičke akademije i biNgbang – udaraljkaški ansambl Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Po prvi puta, publici će se predstaviti i studentski ansambl Art Percussion Ensemble iz Italije te profesionalni ansambl Simantra Percussion Group iz Portugala.

www.lisinski-bj.hr

Preuzmi dokument:

plakat-ipew.pdf   (1.39 MB)
 

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

16. Međunarodni tjedan udaraljkaša – IPEW 2019
  Manifestacije - Sve