Terezijana 2021.

Terezijana 2021.

Terezijana 2021.

BJELOVAR OD 18. DO 20. LIPNJA 2021.

Najzabavnija carska priča središnje Hrvatske!

Otkrijmo zajedno zašto jedna carica i jedan grad potajno ljubuju gotovo 300 godina, a javno već četvrt stoljeća. Dobro nam došli!

Korona i epidemiološke mjere ove godine Bjelovarčanima neće ukrasti Terezijanu. Ona će se održati u nešto skromnijem obliku, ali će se održati. Kako zbog trenutnih mjera na javnim okupljanjima ne smije biti više od sto ljudi, to znači da veći koncerti neće biti mogući, ali zabave ipak neće nedostajati.

- Bit će i zabavni dio, a pogotovo će bogat biti kulturni dio. Ovo doba korone smo željeli iskoristiti da stvorimo kulturni identitet naše Terezijane – otkriva zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Stvaranje kulturnog identiteta konkretno znači da će se na Terezijani isticati ono bjelovarsko.

- U glazbenom dijelu ćemo imati Ivu Robića, Željka Sabola. To će biti dobar spektakl, ali pod uvjetima mjera stožera – ističe dogradonačelnik.

Lokalpatriotski će se biti nastrojeno i u drugom dijelu manifestacije, onom izložbenom.

- Bit će postavljeni štandovi s domaćim, lokalnim poljoprivrednim proizvodima jer je sajmovanje napokon dozvoljeno što je dobro za naše poljoprivrednike i prehrambene proizvođače koji će našim sugrađanima moći ponuditi ono najbolje što Bilogora ima – ističe Brajdić.

Terezijana bi se trebala održati od 18-og do dvadesetog lipnja, a donijet će i dašak glamura – izložbu haljina omiljene carice Sissy kao i izložbu replika porculana iz tog vremena. No, više detalja će se znati početkom sljedećeg tjedna.

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

Terezijana 2021 Opća opasnost
Terezijana 2021 Sergej četković
Terezijana 2021 Swingers
Terezijana 2021 Tragovi
Terezijana 2021. program 1
Terezijana 2021. program 2
Terezijana 2021. program 3
Terezijana 2021. epidemiološke mjere
Najave Babotučka
Najave Povorka
  Manifestacije - Sve