Terezijana 2024.

Terezijana 2024.

Terezijana 2024.

Ovogodišnja 28. Terezijana će biti održana od 13. do 16. lipnja i bit će najspektakularnija do sada!

Riječ je o 28. izdanju najveće carske manifestacije, čiji su temelji nastali na bjelovarskoj povijesti, a cilj joj je prikazati ono najbolje što Bjelovar nudi svojim sugrađanima i turistima koji ga posjećuju. Naime, Bjelovarčane i sve one koji posjete Bjelovar od 13. do 16. lipnja očekuje čak deset koncerata u četiri dana – nastupit će Big Band Bjelovar feat. Vanna i Martin Kosovec, Parni Valjak, The Beatles tribute band, Psihomodo pop, Jelusick, Sanja, Marinko i Zec – najveći hitovi grupe Novi Fosili, Doris Dragović, Grše, Simfonija u mom gradu i Jelena Rozga. Tu je i bogata gastronomska ponuda, a po prvi puta će se predstaviti poznati hrvatski chefovi – poput Mate Jankovića i Ivana Pažanina kroz Burger festival. Bit će tu i naših tradicionalnih bilogorskih jela. Tih dana će Bjelovar osvijetliti i kreativni 3D oblici umjetnika LaLuz Visuals iz Budimpešte kroz Festival svjetla. Građane i posjetitelje će zabavljati i poznati ulični performeri „Stelzen-Art“, a najavljena su i brojna sportska događanja. Bjelovarskim nebom će proletjeti i Bilogorska krila – desetak zrakoplova Zrakoplovnog kluba Bjelovar u vrijeme carske povorke.

Imat ćemo 4 dana zabave, kulture, gastronomije, plesa, radionica. Zaista će se naći za svakoga ponešto. Imat ćemo popularne izvođače iz cijele Hrvatske, ali imamo i domaće snage na koje smo ponosni. Naime, Terezijanu će u četvrtak otvoriti bjelovarski Big Bend. Uz njih će nastupiti poznati pjevači Martin Kosovec i Vanna, a program će voditi naša poznata voditeljica Doris Pinčić. Također, za vrijeme carske povorke prvi put ćemo imati ‘Bilogorska krila’. Dakle, u suradnji sa Zrakoplovnim klubom Bjelovar, iznad grada će proletjeti desetak zrakoplova u posebnoj formaciji – istaknuo je Hrebak.

Carsku povorku ove godine organizira Dubravka Vrgoč, bivša intendantica zagrebačkog HNK-a i novoizabrana intendantica riječkog HNK-a.

Što se tiče carske povorke, imat ćemo razgovor između carice i Barbare Kolar, naše sjajne voditeljice, a rekla bi i umjetnice. Tu će se sastati dva vremena, dakle vrijeme Marije Terezije i ovo naše doba. U tom razgovoru dviju žena unutar dva vremena vidjet ćemo što je slično, a što različito u tim vremenima, a nakon toga će biti tradicionalni carski bal, samo će ovoga puta u njemu sudjelovati polaznici škole za klasični balet iz Zagreba. Tako da će 18 plesačica i 2 plesača na neki način rekonstruirati glazbu i atmosferu balova iz tog vremena – kazala je, između ostalog, Vrgoč. 

Preuzmi dokument:

terezijana-2024-program.pdf   (3.81 MB)
 

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

Terezijana-2024-program-01
  Manifestacije - Sve