Bilogorski turistički put

Bilogorski turistički put

Dobrodošli na Bilogorski turistički put!

Dragi posjetitelji, pozivamo vas da kroz destinacije predstavljene u ovom katalogu istražite i upoznate brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, izletišta i vinarije smještene na blagim bilogorskim brežuljcima. Ovdje su od davnina ljudi živjeli u skladu s prirodom čuvajući svoj identitet, običaje i baštinu koja se prenosila s naraštaja na naraštaj.

U slikovitim selima koja okružuju stare šume, brojni voćnjaci i vinogradi s klijetima skriveni su vrtovi prepuni mirisnih plodova, a zlatne pčele neumorno skupljaju cvjetni prah koji prerađuju u najslađi med. Ovdje imate prigodu kušati tradicionalne proizvode, ali i neke nove koji se sve više proizvode na Bilogori u zadnjih nekoliko godina, kao što su aronija i proizvodi od tikvi i bundeva.

Kako i sam naziv kaže, Bilogorski turistički put je put koji vas poziva da ga prođete pješice, bicklom ili na konju, a možete i osobnim automobilom. I da upoznate drage i srdačne ljude koji će vam s radošću pokazati sve ono čime se bave i što marljivo proizvode na svojim gospodarstvima.

Otvorite svoje srce i saznajte nešto novo, osluhnite toplo i tiho bilogorsko bilo koje neumorno kuca životom na ovoj predivnoj gori koja vam svakim otkucajem želi iskrenu dobrodošlicu.

Bilogorski turistički put

Preuzmi dokument:

bilogorski-turisticki-put.pdf   (7.14 MB)
 

 Galerija slika - klikni na sliku za povećanje

Bilogorski turistički put
  Istraži Bilogoru i Bjelovar - Sve